Ötven métert vonszolta a motorháztetőn

 

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás az ellen a 22 esztendős fiatalember ellen, aki 2021. július 18-án délután Budapest III. kerület Hídfő utcában a vele szemben intézkedő közterület-felügyelőt elütötte, majd a helyszínről elhajtott – írja a police.hu.

A kép illusztráció

Két szolgálatban lévő közterület-felügyelő állított meg egy autóst 2021. július18-án 15 óra 20 perc körül Budapesten, a III. kerület Hídfő utcában. A férfit adatai igazolására szólították fel, de ennek nem tett eleget. A kocsi előtt álló egyik közterület-felügyelőt elütötte majd közel 50 méteren keresztül az autó motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett. Az intézkedő közterület-felügyelőt a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba, más nem sérült meg az eset során.

A kép illusztráció

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi 2021. július 19-én 14 órakor önként bement a rendőrségre, mivel ismerőseitől megtudta, hogy keresik. V. L. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: Facebook