Ezek nem járőr és nem ügyintéző gépjárművek

 

 

Amelyik gépjárművet használják, az kopik is, tartja a mondás. Nincs ez másként a rendőrségnél sem. Most 25 darab felső kategóriás autót vásárol a Készenléti Rendőrség, szúrta ki a napi.hu. A járművek összesen „néhány százmillió” forintba kerülnek majd, a pontos összeget még nem lehet tudni, az a közbeszerzési eljárás során derül ki.

A 25 darab felső kategóriás jármű nem lesz a rendvédelmi szervre jellemzően festve, fóliázva, más célra használják, ahol nem előny a rendőri jelleg hangsúlyozása. A csomag részét képezi hat darab, egyedi kialakítású kocsi.

Azt nem közölték, hogy milyen biztonsági felszereléssel kell ellátni azokat, ahogy azt sem, hogy kik használjak majd – sofőrrel – a járműveket. Köztük lehetnek a Készenléti Rendőrség által védett személyek, például a Köztársasági Elnök, az Alkotmánybíróság Elnöke, vagy az Országgyűlés Elnöke, illetve a külföldről idelátogató magas rangú politikusok.

A Készenléti Rendőrség ezen felül beszerez 9 darab egyterű személygépjárművet, nettó 31,6 millió forint keretösszegig, 6 darab személyszállító könnyű terepjárót, nettó 21 millió forint keretösszegig és 4 darab miniszteri-államtitkári autót, legfeljebb nettó 10,8 millió forint keretösszegig.

Az autókat 4-12 hónapon belül kell leszállítania a nyertes pályázónak, minden járművet 48 hónapos karbantartási csomaggal szerez be a hatóság, 4 éves vagy 200 ezer kilométeres jótállással. Az ajánlattétel határideje 2021. augusztus 16. – derül ki a közbeszerzési értesítőből.

k.z.t./fotó: policecars.hu