A nagy hőségben késnek a vonatok, a vizet osztanak

 

 

Kisiklott és az oldalára borult egy tehervonat egyik kocsija a Rákospalota-Újpest állomáson, ezért hosszabb menetidőre kell számítani a Budapest-Vác-Szob vonalon, és pótlóbuszok viszik az utasokat Rákospalota-Újpest és Fót között – közölte kedden a Mávinform az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok. A Budapest-Vác-Szob vonalon 20-30 perccel hosszabb lehet a vonatok menetideje, ami hatással bír a ceglédi, szolnoki vonatokra is, mivel a Nyugati pályaudvar lezárása miatt összevontan járnak – tették hozzá.

Budapesten a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, Kőbánya-Kispesten, Rákospalota-Újpesten, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi – tették hozzá.

A Volánbusz az autóbusz-állomások területén biztosítja az utasok részére az ivóvizet.

Ezen felül a Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – olvasható a hírekben.

Forrás: MTI