Mindössze 600 darabot készítenek

Lamborghini Aventador tízéves pályafutása itt és most az Aventador LP780-4 Ultimae a szuperautóval pályáját bevégzi. Mindösszesen 600 példány készül: 350 kupé és 250 roadster, a 12 hengeres, 780 lóerős erőműből, amely 2,8 s alatt gyorsul százra és 355 km/óránál a rendszer leszabályoz.

Mivel ez az autó a Lamborghini megszokott 12 hengeres motorjának is az utolsó szereplése, a cég mindent megtett, hogy nagyot szóljon. Így az Aventador S visszafogott stílusát az SVJ eszméletlen teljesítményével párosították. A Lamborghini a dizájnnal ezúttal nem vadult, nincsen hatalmas hátsó szárny, de egy Aventadorról beszélünk, szóval így sem unalmas. Az új lökhárítón hasonló „fogak” vannak, mint az Aventador S-en, de aerodinamikai elemekkel is kiegészítették. Hátul a szárny három helyzetbe állítható, ez az autó alján lévő örvénykeltőkkel optimalizálja a légáramlást és segíti a fék hűtését.

Belül egy lézerrel vágott Y-mintázat látható az üléseken és a műszerfalon. Az Ultimae szó beléjük van varrva, míg az A-oszlopon láthatjuk, hányas sorszámú autó a miénk. A TFT digitális műszerfal teljesen átalakítható, mutatja a vezetési módokat és az internetre is kapcsolódhatunk vele. Az Apple CarPlaynek hála hangvezérléssel is irányítható.

Az Aventador Ultimae a Goodwood Festival of Speeden élőben is bemutatkozik.

Akik valamilyen oknál fogva ezen mégsem tudnak személyesen jelen lenni, azoknak álljon itt egy kis villanás abból, ez az erőmű mire is képes valójában.

 

Cash/fotó: youtube.com