Három évet is kaphat a vicces ifjú

 

Az iklódbördőcei fiatalember 2021. július 6-án éjfél után sétált hazafelé, amikor egy roppant jó ötlet kerítette hatalmába és az útfelújításhoz kitett ideiglenes forgalomirányító készüléket és több táblát is elfektetett, majd, mint ki jól végezte dolgát, hazatért – írja a police.hu.

A Lenti Rendőrkapitányság járőrei 2021. július 6-án 0 óra 30 perc körüli időben Iklódbördőcén, a Béke utcában észlelték, hogy az útfelújítás miatt ideiglenesen kihelyezett, működésben lévő járműforgalmat irányító fényjelző készüléket ismeretlenek az úttest melletti füves területre fektették; valamint több jelzőtáblát is feldöntöttek az úttesten.

A rendőrök szemlét tartottak, majd adatgyűjtést követően 24 órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit előállítását követően gyanúsítottként hallgattak ki közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 22 éves helyi férfi kihallgatásán elmondta, hogy gyalogosan haladt, amikor az útfelújításhoz érve jó mókának gondolta, hogy a jelzőlámpát és a táblákat elfektesse, amit azóta már megbánt. A veszélyes forgalmi helyzetet előidéző fiatal szabadlábon védekezhet.

A Büntető Törvénykönyv 232 §.-a közlekedés biztonság elleni bűncselekményt alapesetben is három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A „jó kis mókáért” igen súlyos árat kell fizetnie. Még szerencse, hogy a vicceskedése nem idézett elő balesetet, nem sérült meg senki. Így, ha büntetlen előéletű az ifjú, megúszhatja vaskos pénzbírsággal illetve próbára bocsátással.

k.z.t./fotó: police.hu