Meghibásodott kishajó, kimerült kajakosok

 

 A kánikulai hőségben, aki csak teheti, igyekszik vízpartra vagy éppen a vízbe. Az elmúlt napokban a Balatonban is több tízezren fürdőztek illetve vízi járművel szórakoztak. Közülük néhányan a vízi rendőrök segítségével úszták meg a nagyobb bajt – írja a police.hu.

A vízirendőrök 2021. július 6-án délután a Fonyód előtti vízterületen járőröztek, amikor két kajakos integetve a segítségüket kérte. A bajba jutott férfi és nő elmondták, hogy kimerültek, és önerőből már nem tudtak volna biztonságosan kievezni. Az egyenruhások mindkettejüket a szolgálati hajóba emelték, és a sporteszközökkel együtt a partra vitték.

Nem sokkal később pedig egy kishajót észleltek, ami a meghibásodott motorja miatt nem tudott visszajutni a kikötőbe. A rendőrök a járművet két utasával együtt biztonságban a kikötőbe vontatták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu