Mentőhelikopter szállította kórházba a pilótát

 

Eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant egy vitorlázó repülőgép Apostag külterületén 2021. július 3-án 17 óra körüli időben. Az 56 esztendős pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, a gép eddig tisztázatlan körülmények között, szombaton 17 óra körül egy mezőgazdasági területre zuhant. A balesetben a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték – tették hozzá.

A baleset helyszíne egy érett gabonatábla volt, amelyen a kombájn éppen aratott.

A Hírös.hu portál értesülései szerint a vitorlázó repülőgép a baleset előtt a Baracs-kisapostagi sportrepülőtérről szállt fel, és részt vett a 66. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokságon.

A portál további részletekről is beszámol, miszerint a vitorlázó repülőgép Apostag fölött veszített a magasságból, így a pilóta leszállóhelyet keresett. A közeli gabonatábla alkalmasnak  mutatkozott a leszállásra – amelyen éppen arattak. A pilóta körözni kezdett a tábla felett, miközben lefelé ereszkedett.

A portálnak a kombájnos is nyilatkozott, aki látta, hogy felette szállt el a gép, majd amikor még egy kört megtett, már látta, hogy ebből baj lesz. A következő körnél pont a kombájnt vette célba a repülő, megpattant a tetején, majd a földbe csapódott.

A kombájnt vezető férfi és az édesanyja azonnal hívták a 112-t, miközben a pilóta segítségére siettek. A mentők szinte azonnal a helyszínre értek. A repülő pilótáját, a 56 éves pécsi férfit helyszíni ellátás után mentőhelikopterrel elszállították a kecskeméti megyei kórházba. A helyszínre érkeztek a katasztrófavédelem munkatársai is. Rendőrség a baleset körülményeit légi közlekedési szakértők bevonásával vizsgálja.

k.z.t./fotó: hiros.hu