Közös közlekedési akció Nógrádban

 

Senkinek ne legyenek illúziói, nem csak a civil motorkerékpárosokat csalja ki a jó idő, az egyenruhásokat is. A leggyorsabb és legmobilabb egységeit a rendőrség szívesen veti be lakott településeken éppúgy, mint országos főutakon vagy az autópályákon. Olykor a szomszédos megyék is koordinálják ellenőrzési  terveiket és besegítenek egymásnak – derül ki a police.hu híreiből.

Nógrád megyében is folyamatosak a közlekedésrendészeti, közlekedésbiztonság javítását célzó ellenőrzések, amelyekben a megyében szolgálatot teljesítő motoros járőrök is rendszeresen részt vesznek.

A megye területén – elsősorban a 21-es, 22-es és a 23-as számú főúton – a Heves megyei munkatársakkal együttműködve tartottak fokozott ellenőrzést 2021. június 30-án a motoros rendőrök. A demonstratív ellenőrzés célja a figyelemfelhívás a közlekedési szabályok betartására. A rendőrök az ellenőrzés során különös figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatára és az ittas járművezetők kiszűrésére.

A nap során a hatóság tagjai több járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu