Rendőröktől értesült a tulaj gépjárművei eltűnéséről

 

Németországból startolt az két nagyértékű prémium autó, amely Románia felé igyekezett, de Csanádpalotánál gyanússá váltak – mint kiderült – nem véletlenül. Az ellenőrzés során kiderült bérelt gépjárművekkel igyekeztek elhagyni a schengeni övezetet, amire nem volt engedélyük – írja a police.hu.

A BMW X3 és Mercedes E220D típusú gépjárműveket egy libanoni és egy német állampolgárságú férfi vezette, amikor 2021. július 1-én hajnalban megérkeztek a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyre és a sofőrök Románia irányába kilépésre jelentkeztek.

Az ellenőrzés során gyanú vetődött fel, hogy a járműveket jogszerűtlenül próbálják a schengeni térségből kivinni. A tulajdonosokkal történt egyeztetést követően megállapítást nyert, hogy még nem is tudtak a bérelt járművek eltűnéséről.

A határőrök a sofőröket átadták a rendőröknek, akik a gyanúsítottakat kihallgatták. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 18 és 21 millió forint értékű személygépkocsikat lefoglalták – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu