Egy súlyos és egy könnyebb sérült

 

A baleset még péntek délelőtt történt, azonban az esetről készült felvételt csak kedden tette közzé honlapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az M3-as autópályán egy lakókocsit vontató személyautó vezetője előzést követően elveszítette uralmát járműszerelvénye fölött, ami előbb szitálni kezdett, majd felborult és darabokra tört – derül ki a Magyar Közút híreiből.

Baleset történt az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó szakaszán a 72-es kilométerszelvénynél 2021. június 25-én péntek délelőtt. Egy lakókocsit vontató kis személyautó a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladva előzött meg egy kamiont, majd a túl nagy tempó miatt a vontatmány súlypontja megváltozott, így gyakorlatilag irányíthatatlanná vált a jármű és nagy erővel becsapódott a szalagkorlátba. Sőt, a jármű törmelékei még a másik pályaoldalra is átrepültek.

A sofőr szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta, viszont az utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A lakókocsi mögött haladó járművek el tudták kerülni az ütközést, ahogy az átrepülő törmelék sem okoztak problémát.

Sokan megálltak segíteni, még a másik pályaoldalról is, amíg megérkeztek a mentők, tűzoltók és rendőrök.

 

Az autópályát figyelő kamera felvételei alapján elmondható, hogy nem véletlenül vonatkozik 80 km/órás sebességkorlátozás az utánfutóval közlekedőkre. Túl nagy sebességnél ugyanis a vontatmány súlypontja áttevődik és irányíthatatlanná válhat a jármű. Ha pedig a bajba jutott autósokon szeretnének segíteni a közlekedők, mindenképpen mérlegeljétek azt is, hogy egy autópályán, a másik oldalra való átrohanással akár magukat is veszélybe sodorhatják – olvasható a tájékoztatóban.

k.z.t./fotó:Youtube