Túlsúly, fartól-farig, lopott kocsi

 

Időnként nem hisz az ember a szemének. Olykor felvetődik a photoshop nyújtotta trükközés is, de nem az. Ennyire felelőtlen és félelemmentesen élő emberek közlekednek az utakon. Íme, néhány eset az elmúlt napokból, a police.hu híreinek köszönhetően. 

A szigetszentmiklósi rendőrök az M0 autóútról vezettek ki a forgalomból egy ránézésre is túlsúlyos járműszerelvényt 2021. június 25-én 14 óra 30 perc körül. A bolgár honosságú vontatójármű és a hozzá kapcsolt szerelvény is többet nyomott a kelleténél. Az előbbinél 1900 kg, az utóbbinál 600 kg plusz súlyt mértek.

A sofőrt 500 ezer forintra bírságolták, útját csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatta.

Egy nappal később, ugyancsak az M0-áson, csak a rendőrök által kiszabott bírság és parkoltatás akasztotta meg a szerb karavánt.

Egy szerb járműszerelvényt intettek ki a forgalomból a szigetszentmiklósi rendőrök 2021. június 26-án 8 óra körül az M0 autót Csepeli pihenőhelyénél. A mérés alátámasztotta a látványos gyanút, 345 kg-mal nyomott többet a kelleténél.

A sofőrt 200 ezer forintra bírságolták, a járműszerelvényt leparkoltatták, amíg a szabálytalanságot meg nem szünteti, útját csak azt követően folytathatja majd.

A változatosság kedvéért egy olasz lopott autó akadt fenn a határellenőrzésen.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2021. június 27-én egy 45 éves román állampolgár az általa vezetett olasz honosságú Suzuki Grand Vitara típusú személygépkocsival. Az ellenőrzést végző rendőrök megállapították, hogy a Schengeni Információs Rendszerben az olasz hatóság  elrendelte a gépkocsi körözését.

A rendőrök a járművezetőt a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsére előállították, a gépkocsit lefoglalták. A további eljárás alatt a rendőrség felveszi a kapcsolatot a körözést kibocsátó külföldi hatósággal – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu