A kánikula és a büntetés sem visszatartó erő

 

Nyugat-európából keleti és déli szomszédaink felé szüntelenül áramlanak a használt gépjárművek, melyek között vannak legálisan, tréleren szállítottak éppúgy, mint egy-egy lopott is – számol be híreiben a police.hu.

A szigetszentmiklósi rendőrök két járműszerelvényt vezettek ki az M0 autóútról tengelyterhelés ellenőrzésre. Egy román karaván 2021. június 17-én tűnt fel, míg másnap egy bolgár autószállítót intettek ki a járőrök. Mindkettőről kiderült: többet nyomtak a kelleténél, előbbi 500, utóbbi 100 kilogrammal. A román sofőrt 500 ezer, míg a bolgárt 50 ezer forintra bírságolták.

Mindketten csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatták útjukat.

Ezzel szinte egyidőben a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy román állampolgárságú férfi az általa vezetett kamionnal, 2021. június 18-án 16 óra 15 perckor. A rendőrök megállapították, hogy a szállított járművek egyikét, egy  BMW M6 típusú személygépkocsit a norvég hatóság körözi.

 

Az ilyenkor szokásos protokoll szerint az egyenruhások felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal, akik visszaigazolták, hogy a nemzetközi gépjárműkörözés élő. Ezt követően az egyenruhások a járművezetőt előállították, a gépkocsit lefoglalták, és a feljelentéssel megindult a büntetőeljárás.

A biharkeresztesi egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki a férfival szemben az alábbiak miatt:

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2021. június 19-én 14 óra 45 perckor egy román állampolgárságú férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel, amivel három gépkocsit szállított.

 

A Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség szakértője ellenőrizte a szerelvényt és megállapította, hogy annak súlya 1180 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget.

Az egyenruhások 200 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a jármű vezetőjének – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu