Piroson áthajtva ütközött a Citroennel

 

Egy fővárosi, szolgálaton kívüli sárga taxi 2021. június 18-án a Budapest XVIII. kerület Cziffra György utcában haladva a Margó Tivadar utcai kereszteződéshez érve, a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzése ellenére megpróbált áthajtani, amikor eltalálta a piros Citroen AX gépkocsit – számol be a bpkornyeke.hu helyszíni tudósítója.

A kánikulai meleg dekoncentráltságot idézhet elő, lassul az észlelési idő és a reflexek. Talán ez is közrejátszhatott abban a sajnálatos balesetben, amely 2021. június 18-án történt a Budapest XVIII. kerületben,

A Budapest környéke helyszínen tartózkodó tudósítója szerint: egy szolgálaton kívüli, szabadjelzőjét nem használó taxi érkezett az Üllői út felől és haladt a Cziffra György utcában. A Margó Tivadar úti jelzőlámpás kereszteződéshez érve, a tilos jelzés ellenére megpróbálta azt minél gyorsabban elhagyni, csakhogy a zöld jelzésen érkező piros Citroen AX gépjárművet telibe találta.

Mindkét autóban a sofőrök ültek, utasaik nem voltak, ám a Citroen vezetője az ütközés következtében súlyos sérülést szenvedett és a gépkocsijába szorult.

A kiérkező tűzoltók áramtalanították a gépkocsit majd feszítővágóval kiszabadították a bajbajutottat, akit a mentők kórházba szállítottak. Állapotáról további információval nem rendelkezünk. A taxit vezető a karambolban, látható módon, nem sérült meg.

A baleset helyszínét a rendőrség lezárta és a helyszínelés illetve a mentés idejére a forgalmat elterelte – olvasható a bpkornyeke.hu oldalán.

k.z.t./fotó: BPK/Gombkötő Krisztián