Tíz darab készült mindösszesen, most az egyik eladó

 

A Ferrari nem egy tömegautó, minden modell különlegesség, pláne, ha igen csak limitált példány készült belőle, úgymint a J50, amiből eleve csak tíz darabot gyártottak és mindet Japánban értékesítették.

A J50 még 2016-ban készült annak örömére, hogy a Ferrari 50 éve van jelen a japán piacon. Az autót 10 egységben limitálták, mindet a szigetországban értékesítették, teljesen a vásárló igényei szerint testre szabva.

A konkrét darabot a tokiói Rosso Scuderia nevű Ferrari-kereskedésben árulják, és úgy tűnik, eredeti megrendelőjének igencsak tetszhetett a fekete szín.

Mind a karosszéria, mind az Alcantara kárpit ebben a színben ragyog ugyanis, kivételt csak a felnik és a Ferrari-logókban található sárga jelent.

A motortérben ugyanaz a 3,9-literes biturbós V8-as található, mint a 488-ban, bár ez egy kicsivel erősebb, egészen pontosan 690 lóerős, mely egy hétsebességes váltón át a hátsó kerekekre megy. Az autóért potom 398 millió jent, azaz kb. egymilliárd forintot kérnek, bár ez még mindig kevesebb, mint egyes, nem ilyen ritka autók vételára.

Mondhatni alkalmi vétel, a szó szoros és átvitt értelmében is. Most nem ismétlem meg a korábbi poénomat, miszerint csak az elfoglaltságom nem teszi lehetővé, hogy megvásároljam. Azt hiszem, ennek sem magyar milliárdos lesz az újdonsült gazdája, bár látva a legfrissebb leggazdagabb 100 magyart, azért jónéhányuknak ez nem jelentene gondot.

Addig is, amíg anyagi kondícióim nem teszik lehetővé, hogy potenciális vásárlóvá lépjek elő, beérem a látvánnyal, ami önmagában se semmi.

Cash/fotó: motor1.com