Városligeti Műjégpálya és Millenáris Park

 

 

Budapesten is lesz hivatalos szurkolói zóna a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt a Városligeti Műjégpálya melletti helyszínen. Akik ide nem férnek be vagy helyileg számukra kedvezőbb, azok másik helyszínen, a MOL Bajnokok Parkjában, a Millenáris Parkban is szurkolhatnak.

Az érdeklődők közösen szurkolhatnak a magyar csapatnak, óriás kivetítőkön követhetik az Eb összes mérkőzését. A megannyi program és szórakozási lehetőség között mindennap június 11-től egy hónapon keresztül.

Az Operatív Törzs által meghatározott legszigorúbb óvintézkedések szerint kialakított egyik helyszín a meccseknek otthont adó Puskás Arénától alig másfél kilométernyire, impozáns környezetben várja az Eb ideje alatt mindennap a futballszurkolókat és a kikapcsolódásra vágyókat. A szabadtéri helyszínre védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni. A szurkolói zónában családok, barátok, érdeklődők közösen szoríthatnak a magyar csapatnak, óriás kivetítőkön követhetik más válogatottak meccseit és biztonságos körülmények között tudnak egymással találkozni.

A szurkolói zóna mindennap 11 órakor nyit ki és egy órával az utolsó mérkőzés lefújása után, szünnapon pedig 22 órakor zár. A helyszínen étel- és italszolgáltatás is lesz, a közös meccsnézések mellett pedig számos szórakoztató program várja az érdeklődőket: NS-pódium (a Nemzeti Sport Budapest rendezőváros helyi támogatója) mellett lesz e-sport sarok, teqball, ügyességi akadálypálya és fotósarok is.

Megnyitja kapuit a MOL Bajnokok Parkja is a Millenáris Parkban, ahol speciális szurkolói zónával várják az érdeklődőket. A rendezők a mérkőzések mellett gyermekprogramokkal, sport-beszélgetéssekkel, koncertekkel és a Magyar Filmintézetnek köszönhetően filmvetítéssel készülnek. A futballmérkőzéseket a rajongók nagy kivetítőkön keresztül élvezhetik, a finom falatokról pedig egy igazi gasztroudvar gondoskodik, ahol mindenki megtalálja a kedvére való ínyencségeket. Már reggeltől vár mindenkit a Fresh Corner, amely egy tökéletes helyszín a reggeli kávé elfogyasztásához. A rendezvény teljesen készpénzmentes, kizárólag bankkártyával és feltölthető kártyával tudnak fizetni a vendégek.

A hétvégéken a sportolásé és a családi programoké a főszerep. Szombatonként szabadtéri sport aktivitásokkal, vasárnaponként pedig gyermek és családi programokkal vár mindenkit a MOL Bajnokok Parkja. A legkisebbek gyermekkoncerteken és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, de a szervezők természetesen az e-sport szerelmeseire is gondoltak: ők egy izgalmas MOL FIFA Gamer bajnokságban mérhetik össze a tudásukat.

A rendezvény látogatása ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött. A park nyitva tartása hétköznap 14 és 22 óra között, hétvégén pedig reggel 10 és 22 óra között lesz. Kivételek a 21 órás meccsek, amikor 23 óráig lesz a park látogatható – derül ki a tájékoztatóból.

Cash/fotó: Facebook