Közlekedési akció Salgótarjánban

 

 

Közúti közlekedési ellenőrzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök a megyeszékhely bel-, és külterületén, amelyhez földi és légi eszközöket is bevetettek – írja a police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség beosztottjaival együttműködve 2021. június 9-én Salgótarjánban és környékén tartottak fokozott ellenőrzést, amelynek célja a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása, elsősorban a biztonsági öv használatának elmulasztása és a tilos jelzésen történő áthaladás volt.

A rendőrség minden eredményesen alkalmazható, modern rendszert bevet a közúti forgalom biztonságosabbá tétele érdekében, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az akció során, a fixen telepített VÉDA kamerák segítségével szűrték ki azokat a járművezetőket a forgalomból, akik közlekedésük alkalmával nem használtak biztonsági övet.

 

A mozgó szabálysértések hatékonyabb felfedése érdekében a hatóság tagjai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb útszakaszokat.

A hatóság az akció során több sofőrrel szemben indított közigazgatási eljárást biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint tilos jelzésen történő áthaladás miatt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy Nógrád megyében a járművezetők az elkövetkező időszakban is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre – olvasható a figyelmeztetés a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu