Nemzetközi figyelemfelhívó kampány

 

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai együttműködés keretében csatlakoztak az ILCAD (Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap) elnevezésű nemzetközi figyelemfelhívó kampánysorozathoz – írja a police.hu.

A GYSEV Zrt. munkatársai a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak aktív közreműködésével 2021. június 10-én, Szombathely egyik nagy forgalmú vasúti átjárójában hívták fel az arra közlekedők figyelmét a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak betartására.

Az ellenőrzések során a segítő jellegű rendőri jelenlét célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért.

Az akcióban résztvevők az eddigi gyakorlathoz hasonlóan, a vasúti átjárók közvetlen közelében szórólapokkal és élőszóval hívták fel a figyelmet a körültekintés nélküli áthaladás kockázatára és a vasúti átjárók biztonságos megközelítésére. Hangsúlyozták továbbá, hogy a vasúti átjárókon történő biztonságos áthaladás szabályai Európa-szerte eltérők lehetnek – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu