Márkás nyugati autók alkatrészeit foglalták le

 

Különböző járműveket, főként személygépkocsikat szereltek szét Eleken, egy üres telken. A bontásra, a fémhulladék tárolására nem volt hatósági engedély. A rendőrség szemlét tartott a területen és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomozást rendelt el – írja a police.hu.

Illegális autóbontó működött Eleken, egy üres telken. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a Békés Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának szakembereivel 2021. június 7-én szemlét tartottak a területen.

 

 

Olyan járművet, amely lopott lenne, a rendőrök nem találtak, de arra, hogy a telepen járműveket bontsanak szét és fémhulladékot tároljanak, nem volt hatósági engedély. A Gyulai Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az eljárás keretében vizsgálják a nyomozók a terület tulajdonosának büntetőjogi felelősségét, illetve azt, hogy ő vagy más üzemeltette-e az illegális bontót, halmozta fel a nagy mennyiségű hulladékot – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu