Június 19-től változik a menetrend

 

A Nyugati pályaudvar felújítása és karbantartása miatt a pályaudvart június 19. és július 18. között lezárják – mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A felújítás még tavaly kezdődött, a fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. Májusban mutattak be képeket arról, hogyan haladnak a tetőszerkezet felújításával.

A MÁV már korábban összefoglalta, milyen változásokra érdemes készülni ebben az egy hónapban.

A váci és a ceglédi vonalon több vonatot összevonnak: a zónázó vonatok Szob-Vác-Rákospalota-Újpest-Zugló-Kőbánya-Kispest-Cegléd útvonalon kerülik ki a Nyugatit, a személyvonatok Vác-Rákosrendező-Kőbánya-Kispest-Monor távon járnak.

A váci vonalon emellett a Báthory és a Metropolitan Eurocity Rákospalota-Újpestről indul, illetve oda érkezik, a Hungária Eurocitynek a Keleti pályaudvar lesz a végállomása.

A Budapest-Esztergom vonalon a zónázó és a gyorsított vonatok Rákosrendező és Esztergom között járnak.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon Rákospalota-Újpestről indulnak, illetve oda érkeznek a vonatok.

A Budapest-Nyíregyháza vonalon az Intercityk végállomása Zugló, a sebesvonatoké Kőbánya-Kispest.

A Budapest-Szeged közötti InterCityk Kelenföldről indulnak, és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.

A Budapest-Lajosmizse vonalon Kőbánya-Kispest a végállomás. Itt az is bonyolítja a helyzetet, hogy a vonal más szakaszait is felújítják, ezért június 19-től 28-ig Kőbánya-Kispest és Dabas között pótlóbuszok járnak, 29-én a teljes vonalon, június 30-tól július 4-ig pedig Lajosmizse és Kecskemét között kell pótlóbuszra szállni.

A Martonvásár és Kőbánya-Kispest között munkanapokon, valamint a Tárnok és Kőbánya-Kispest között hétvégi napokon közlekedő személyvonatok budapesti végállomása Kelenföld lesz – derül ki a tájékoztatóból.

Cash/fotó: mavcsoport.hu