Újabb nagyfogás Nagylakon

 

Ismét egy nagyértékű autó akadt fenn az ellenőrzésen, Nagylakon. Ezúttal a közúti határátkelőhelyen próbált meg átjutni egy bolgár férfi a 25 millió forint értékű BMW-vel, ám a határőrök ellenőrzésén kiderült: a gépjármű lopott – írja a police.hu.

Egy bolgár állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2021. június 6-án 21 óra 30 perckor egy német honosságú BMW 740D típusú személyautó vezetőjeként  Nagylak közúti határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsi szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok keresik. Felvették a kapcsolatot a nemzetközi körözést kiadó német szervvel, majd amikor kiderült, hogy a körözés még él, a sofőrt előállították a kapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. A bolgár férfi csak azt ismételgette vallomásában, nem volt tudomása arról, hogy lopott gépkocsit vezet.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 25 millió forint értékű járművet lefoglalták – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu