Megér egy fuvar éveket a sitten?

 

Pár napon belül már a második fővárosi taxis, aki sárga taxijával Vas megyében, Szombathely közelében bukik le migránsok szállításával. Ezt hívják égi jelnek, amire érdemes figyelni. A jövőben ugyanis a rendőrök fokozottan fognak minden sárga színű autót ellenőrizni és félő, nem ez volt az utolsó fuvarozó, akit embercsempészettel gyanúsítanak meg – vélelmezhető a police.hu híre alapján.

A Vas megyei járőröknek 2021. június 4-én a 87-es úton feltűnt egy sárga színű taxi, amelyben a sofőrön kívül három színes bőrű utas is tartózkodott.  Szombathely külterületén megállították a magyar rendszámú Renault Megane-t, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A gépkocsiban három férfi utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Mint azt legutóbb is közzétettük: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

Tényleg érdemes megfontolni, hogy megéri? Mennyit hoz egy ilyen akció? Érdemes börtönbe menni érte? Ám természetesen mindenki maga dönt.

k.z.t./fotó: police.hu