Zúzós rongálás élő egyenesben

 

A Budapesti Autósok Közössége immáron nem először közöl olyan felvételeket, amelyek több mint megdöbbentők. Jelen kisfilmen szerencsére személyi sérülés nem történt, de a látvány magáért beszél.

A bpiautosok.hu oldalán jelent meg az alábbi anyag, amely a felvétel közzétételét követően további életet élt. Íme a videó:

 

Nem csoda, hogy tisztes követési távolságot tartott, mert amit a teherautó rosszul záródó ajtaja művelt jó ideig a maglódi Fő utcán, azt nézni is rossz.

A fák megmetszésén túl konkrétan két autót vert telibe a hatalmas lifegő vasajtó. Első körben egy egyterű személyautót, majd egy fehér Skodát – utóbbinak gyakorlatilag szétrobbant a hátsó szélvédője.

Ha ez nem történik meg, talán még most is hajt tovább a sofőr…

Olvasónk tájékoztatott minket, hogy hála a jó égnek személyi sérülés nem történt, valamint a rendőri intézkedés is lezajlott a helyszínen.

A teherautó műszaki állapotát inkább nem minősítenénk így ránézésre, de véleményünk szerint a gondatlanság elég kézzelfogható.

„Feleségem vezette a kamerás autót. A konténert szállító tehergépkocsi mögé bekanyarodva, természetesen a veszélyt észlelte és azonnal elkezdett dudálni, villogni. A teherautó sofőrje ebből semmit nem vett észre, még azt sem, amikor az első autónak nekicsapódott a kinyílt ajtó. Ekkor már a kamerás autó mögött érkezők is folyamatosan dudáltak. A második autóval való találkozás után vette észre a sofőr a problémát. Arról nincs infó, hogy miért nem hallotta, látta, érzékelte a nyitott ajtót, a leszakadó faágakat, a dudálást és az első csattanást. Közel 1 percen keresztül, kb. 300 métert haladt így.”

A kamerás autóst szépen szétszedte a netes közösség, amiért nem előzte meg a veszélyes járművet.

Nos, a sofőr volt annyira rutinos, így nem kockáztatta saját és járműve épségét, hiszen a (rendezői) bal oldali ajtó sem volt rögzítve, az is kicsapódhatott volna. Egy „fegyvere” marad, a duda. Miután megállt a tehergépkocsi és a konténer ajtajai nyugalmi állapotba kerültek, a kamerás autó – kikerülve a teherautót – félreállt és szemtanúként megvárta a kiérkező rendőröket. Az autóban a kamerafelvétel az autóval együtt indul és folyamatosan megy, így a felvétel nem szenzációhajhászás okán készült, ez a tükörbe épített automata kamera következménye, ami csak képet rögzít, hangot nem. A videóban hallható zenét a szerkesztőség keverte rá – derül ki a kiegészítésből, hogy mi is történt pontosan.

k.z.t./fotó: bpiautosok.hu