Két órán belül elfogták

 

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a 28 éves miskolci férfit, aki az egyik helyi buszjáraton – ahol a sofőr felszólította menetjegye felmutatására – trágár szavakkal illette a férfit és az őt védő biztonsági oldalfalat benyomta – írja a police.hu.

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy helyi férfival szemben. Az eset 2021. május 18-án a reggeli órákban történt Miskolcon, a Barátság téren található buszmegállóban. Egy 28 éves férfi szállt fel családjával a helyi buszra, amikor a sofőr kérte, hogy mutassa fel részére bérletét, vagy érvényesítse menetjegyét. Az utas erre felháborodva szidalmazni kezdte őt és a buszon elhelyezett – a sofőr védelmét szolgáló – biztonsági oldalfalat ököllel benyomta, majd távozott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A bejelentést követően a Diósgyőri Rendőrőrs járőrei a kapott személyleírás alapján – jó személy és helyismeretüknek köszönhetően – két órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Az agresszív utas gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu