Kozmikus koktél 13.100 méteren

 

Május 26-ra különleges esti utat szervez a Qantas, aznap ugyanis a szuperhold jelenség holdfogyatkozással is egybeesik majd. A kormány döntése miatt a légitársaság azonban decemberig kénytelen elhalasztani nemzetközi járatai újraindítását.

A holdnéző járatot Boeing 787 Dreamlinerrel teljesíti a Qantas, mert ennek vannak a legnagyobb ablakai az összes kereskedelmi utasszállító közül, ami ideálissá teszi az égi jelenségek megfigyelésére is – adta hírül közleményében a légitársaság

Május 26-án idén másodszor, és ez évben utoljára lesz megfigyelhető a szuperhold jelenség, amikor a Hold különösen közel kerül a Földhöz, és így jelentősen nagyobbnak látszik, mint más esetekben, továbbá még vöröses árnyalata is van.

A repülés megtervezésében részt vesz Dr. Vanessa Moss csillagász, hogy a lehető legjobb látványban legyen részük az utasoknak. Ezen felül Moss a járaton is ott lesz, és személyesen vezeti be az utasokat a csillagászat világába.

A repülés tematikájához igazodik a fedélzeti ellátás is, a légiutaskísérők szuperhold-süteményeket és „kozmikus koktélokat” szolgálnak majd fel.

A három órás repülés Sydneyből indul, és oda is érkezik vissza, a lehető legjobb élmény érdekében pedig a 787-es a típus maximális, 13 100 méteres utazómagasságán halad majd.

A járatra mindössze 100 jegyet értékesítettek május 12-én déltől, az indulóár turista osztályú székekre 499, prémium turistára 899, míg üzleti osztályú helyekre 1499 dollár volt.

Az elmúlt egy évben a Qantas több különleges belföldi járatot indított, például a népszerű „zsákbamacska” repüléseket, amikor az utasok nem tudták előre, hová váltottak jegyet. Ezekkel igyekezett a cég ideiglenesen plusz bevételhez jutni.

A Qantas azonban nemrég bejelentette, a nemzetközi járatai újraindítását kénytelen megint elhalasztani két hónappal, októberről decemberre.

Business Traveller cikke szerint erre a kormányzat friss döntései kényszerítik a légitársaságot, amelyek értelmében még egy ideig biztosan nem nyitják újra a határokat saját állampolgáraik kiutazásához sem.

Emiatt a Qantas a jelenlegi tervek szerint decemberig csak belföldön és az Új-Zélanddal közös „utazási buborékban” üzemeltet járatokat. Azon kevés utast, akinek ezeken kívül eső foglalása van az október 31. és december 19. közötti időszakra, értesítik a lehetőségekről.

Az indiai koronavírus-mutáció terjedése miatt nagy a bizonytalanság az ausztrál határnyitás körül, és valószínűsíthető, hogy külföldi turistákat még 2022 elején sem fogad majd az ország – olvasható a tudósításban.

Cash/fotó: Qantas.com