Hármas karambol a Lánchídon

 

 

Ami biztos: szombaton éjjel hármas baleset történt a Lánchídon, ahol egy Toyota Prius, egy Dodge Challenger és egy Bolt taxi karambolozott. Egy személy megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a hidat lezárták.

Egyelőre nem tisztázott pontosan, hogy mi okozta a balesetet szombaton éjjel a Lánchídon, több verzió is fellelhető a médiában. Az egyik szerint: egy Dodge-ot vezető sofőr a szemtanúk szerint a balesetet megelőzően a Széchenyi téren körözött, majd felhajtott a Lánchídra, ahol átcsúszott a Pestre vezető sávba. Előbb egy szürke Toyota Priusszal ütközött, majd a Dodge keresztbe fordult, és egy érkező Bolt taxi belerohant. A baleset következtében egy ember megsérült, őt kórházba szállították a mentők.

A baleset-info oldal értesülése szerint viszont máshogy történt a baleset: a Pestre tartó oldalon egy Bolt taxi vezetője észlelte, hogy az előtte haladó szürke Toyota Prius vezetője vélhetően ittas állapotban vezet, ugyanis nem bírta egyenesen tartani a kocsit, ezért lassított, hogy minél távolabb legyen tőle.

A szürke Toyota vezetője egy pillanatra áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből, szabályosan érkező Dodge Challenger sportkocsival. Az ütközés következtében a Dodge megpördült, és a másodikként érkező vétlen taxinak ütközött, ami a Lánchíd korlátjának csapódott.

A rendőrség a szürke Toyota Prius sofőrjét megszondáztatta, az alkoholszonda 0,84 egységet mutatott, ezért bevitték a rendőrök.

A portál szerint a helyszínen tartózkodó szemtanúk azt mondták, hogy a balesetet okozó szürke Toyota Prius vezetője illegális taxis tevékenységet végzett Budapesten, többször látták esténként. A baleset pillanatában egy fuvart intézett a telefonján, amikor áttért a szemközti sávba.

A helyszínelést a rendőrség, míg a műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték, amelynek idejére a hidat lezárták, a 16-os és a 105-ös buszok pedig terelve közlekedtek.

Magazinunk is megkereste a BRFK Sajtóügyeletét, tisztázandó, pontosan miként történt a baleset. Amint többet tudunk, megosztjuk a friss értesüléseinket olvasóinkkal.

k.z.t./fotó: baleset-info.hu