Ittas vezetés miatt 22 sofőr ellen indult eljárást

 

A folyamatos rendőri jelenlét ellenére számos közúti baleset történik Veszprém megyében. Ezért a rendőri vezetés fokozott ellenőrzésekkel igyekszik megelőzni a nem kívánt eseményeket. Ennek meg is van az eredménye, hiszen csak az elmúlt héten 22 ittas járművezetőt szűrtek ki a közlekedésből – olvasható a police.hu hírei között.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. május 3-án 0 órától 2021. május 9-én 24 óráig összesen 13 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Halálos kimenetelű baleset 1, súlyos sérüléses a fenti időszakban 4, illetve könnyű sérüléssel végződő 8 történt. A közúti közlekedési balesetekben 1 személy életét vesztette, 4 ember sérült meg súlyosan, további 10 fő pedig könnyebben. A fenti időszakban 36 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 22 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, köztük 2 sofőr személyi sérüléssel járó balesetet okozott – derül ki a jelentésből.

k.z.t./fotó: police.hu