Százezres bírság a túlsúlyért

 

A használtautó-kereskedelem nagyban zajlik a kontinensen, egyelőre egy irányba, nyugatról keletre. Vasárnap a csengersimai határátkelőhelyen akadt fenn az ellenőrzésen egy A4-es Audi, amit a német rendőrök kerestek. A másik járműszerelvényen ugyan lopott autó nem volt, de túlsúlyosnak bizonyult – olvasható a police.hu hírei között.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen járműszerelvénnyel jelentkezett kilépésre 2021. május 9-én egy 25 éves román állampolgárságú  járművezető. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a román honosságú mikrobusz vontatmányán szállított Audi A4 típusú gépkocsit a német hatóság a Schengeni Információs Rendszerben körözi.

A rendőrök a járművet lefoglalták, a külföldi férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsére előállították. A rendőrség a további eljárás során felvette a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatósággal.

A másik járműszerelvény a határig el sem jutott, korábban kiszűrték a járőrök. Az M0 autóúton haladt egy román járműszerelvény, amikor a rendőrök 2021. május 9-én délelőtt leintették. Az Annahegyi pihenőnél kiszúrt, három személygépkocsit szállító román karaván messze – 333 kilogrammal –  túlhaladta a megengedett tömeget.

A veszélyes túlsúly miatt a rendőrök 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, a jármű vezetője csak azután folytathatta útját, amikor megszüntette a szabálytalanságot – derül ki a jelentésből.

k.z.t./fotó: police.hu