Lépésre szánta el magát a miniszter

 

 

Az Ö3 osztrák rádióállomás szerint éjfél környékén másfél órát kell várni a határon. A megszigorított határátlépés miatt most vasárnap is ostromállapotok jellemezték a legnagyobb magyar-osztrák határátkelőt, Hegyeshalom/Nickelsdorfot. Már délutántól folyamatosan két óra várakozást jeleztek a közösségi oldalakon az átkelők. Éjfélre sem változott a helyzet semmit.   

Ezt az áldatlan állapotot elégelte meg Nagy István mosonmagyaróvári országgyűlési képviselő, agrárminiszter. Vasárnap bejelentette közösségi oldalán: kezdeményezte, hogy a Hegyeshalmi Kishatár átkelőhelyet csak a magyar és osztrák állampolgárok használhassák. A többieket az M1-es autópályán levő nemzetközi határátkelő felé terelik.

Időpontot nem közölt, de a több mint 20 ezer tagot számláló Hegyeshalmi határinfó csoport szerint már hétfőtől életbe lép a rendelkezés, a mosonmagyaróvári rendőrség szűrni fogja a forgalmat.

Kérdés persze, hogy ez megnyugtatóan rendezheti-e a pénteken hazafelé tartó, vasárnap és hétfőn reggel pedig Ausztriába visszatérő magyarok több mint egy éve tartó elviselhetetlen várakozási időkkel tarkított határátlépését – teszi fel a kérdést az autoszektor.hu anyaga.

Cash/fotó: rendőrség