A biztonsági övre utaztak a zsaruk

 

A biztonsági öv használatát ellenőrizték 2021. május 6-án Vásárosnaményban a rendőrök. Közigazgatási bírságot kapott 23 gépjárművezető, szabálysértési eljárást kezdeményeztek 6 sofőrrel szemben, míg 11-en helyszíni bírsággal megúszták a nem várt találkozást – írja a police.hu.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályainak, valamint a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztály munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak 2021. május 6-án a rendőrkapitányság illetékességi területén. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

MTI/Czeglédi Zsolt

Ezúttal a biztonsági öv használatának elmulasztása volt a kimagasló számú jogsértés, emiatt 23 járművezetőnek szabtak ki az egyenruhások közigazgatási bírságot. Szabálysértési eljárást 6 járművezetővel szemben kezdeményeztek, míg további 11 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 15 fővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak az általuk elkövetett szabályszegések miatt.

Az intézkedés alá vont járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és egy mezőgazdasági munkagéppel közlekedő járművezető esetében felmerült az alkoholos befolyásoltság gyanúja, amit az elvégzett mintavétel is megerősített, így vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek az intézkedő rendőrök – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu