Elmarad idén is a Szigetfesztivál

 

A Balaton Sond és a Volt Fesztivál után ma a szervezők hivatalosan is bejelentették, az idei Sziget Fesztivált nem tartják meg a járvány miatt, a 2022-es Szigetet viszont már most elkezdik szervezni. 

Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője az alábbival indokolta a döntést: „Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket – látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén – arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk”.

„A ’22-es szezont tehát úgy várjuk, mint fesztiválévet eddig még soha, terveink szerint a fájdalmasan hosszú szünet utáni nagy visszatéréshez méltó rendezvényekkel” – tette hozzá a fesztivál főszervezője. Kádár elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a fesztiválokhoz kapcsolódó cégek és dolgozók életét rendkívüli módon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette. „Ugyanakkor hiszünk abban, hogy – a látogatók biztató támogatásával is megerősödve – a jövő nyár mégis újra a nagy közös együttlétekről, a felejthetetlen élményekről, valamint mindenekelőtt a szabadságunk ünnepléséről szól majd.”

A Sziget Fesztivál – a többi nagy, hazai fesztiválhoz hasonlóan – tavaly is elmaradt a koronavírus-járvány miatt, és a két nagy társfesztivál, a Balaton Sound és a Volt már márciusban bejelentették, idén se tartják meg a rendezvényt. A Sziget azonban a másik két fesztivállal ellentétben augusztusi rendezvény, ezért a szervezők még reménykedtek az utolsó pillanatig, ám valószínűsíthető volt, hogy a nagyszámú külföldi vendégre támaszkodó fesztivál megrendezése komoly akadályokba ütközne még az idén.

A héten a müncheni Octoberfest szervezői is hasonló döntésre jutottak. Úgy tűnik az idén nyáron és ősszel ezek a nagy tömegeket, jelentős külföldit vonzó rendezvények elmaradnak.

Nagy veszteség ez a taxisoknak, hiszen a Sziget ideje alatt jelentős forgalmat bonyolítottak le a Hajógyári Szigetről és szigetre, de a városban is jelentős keresletet generált a külföldi fiatalok megjelenése. A tervek szerint a jövő évben már ismét lesz Sziget, ám a két elmaradt rendezvény bevételeit semmi sem pótolhatja. Mint ahogy az elmúlt időszak veszteségei sem tehetők semmissé.

Cash/fotó: facebook