Újabb túlsúlyos szerelvények az autópályán

 

A járműszerelvények meg csak jönnek, mintha mi sem történne. A mérési pontok közismertek, hiszen egy-egy teherautót és vontatmányát nem lehet egy fürdőszoba mérlegén lemázsálni, ennek ellenére alig csökkennek a túlsúlyos járművek – derül ki a police.hu híreiből.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel 2021. április 27-én 11 óra 20 perckor. A biharkeresztesi rendőrök igazoltatták a sofőrt, majd az ellenőrzés során megállapították, hogy a rakomány 470 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget.

Az egyenruhások 200 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a jármű vezetőjének.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánási Autópálya Alosztály egyenruhásai 2021. április 24-én 18 óra körül, az M3-as autópályán egy moldáv tehergépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek. A rendőrök megállapították, hogy a járműszerelvény 2380 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget. A sofőrrel szemben a járőrök 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, majd a jogsértés megszüntetéséig, illetve a bírság megfizetéséig az érintettet és járművét visszatartották – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu