Ideiglenesen leáll az SUV-k gyártása

 

Félvezetőhiány miatt a Volkswagen ideiglenesen leállítja Pozsonyban az SUV-k gyártását, a kisautók összeszerelése azonban folytatódik. A részleges leállás május 7-ig, péntekig tart – olvasható a gyár közleményében.

Április 29-én, csütörtökön a pozsonyi Volkswagen gyárban leállítják az SUV-k gyártását a chiphiány miatt, a kisautók gyártása viszont tovább folytatódik ebben az időszakban is – közölte az üzem szóvivője, Lucia Kovarovič Makayová.

A szóvivő már korábban arról beszélt, hogy a pozsonyi gyár aligha kerülheti el a részleges leállást a chiphiány miatt, ám akkor részleteket még nem tudott közölni – írja az Automobilwoche.

Pozsony fontos szerepet játszik a Volkswagen Csoport termelési láncában, a Duna-parti városban öt különböző piacra készülnek autók. A gyárban közel 12 ezer ember dolgozik, ott készülnek a Volkswagen Touareg, a Porsche Cayenne, az Audi Q7 és Q8 modellek, valamint a konszern kisautói, a Volkswagen Up, a Seat Mii és a Škoda Citigo is – utóbbiak gyártása nem áll le, a többi modellé viszont szünetelni fog április 29-e és május 7-e között.

Cash/fotó:VW Csoport