Drónt is bevetettek az akcióba

 

Látszólag egyszerű közúti kereszteződés, amely jól belátható, jól kitáblázott és az elsőbbségi viszonyok is egyértelműek. Vagy mégsem? Ki-ki döntse el, a police.hu oldalon megjelent álló és mozgóképek alapján.

A média által is felkapottak mostanság azok a rendőrségi tudósítások, amelyeket nem csak fotókkal illusztrálnak a rend őrei, hanem mozgóképet használnak fel az esemény bemutatására. Ezen belül is újfajta látásmódra nyújt lehetőséget, amikor a magasból, drón segítségével rögzítik a képeket. Természetesen ez a szempont kevésbé fontos, minthogy a szabálysértőt vagy bűnelkövetőt fentről könnyebb nyomon követni, mint a földről. Helikopter pedig egyrészt feltűnőbb, másrészt az üzemóraköltsége sem azonos egy drónéval.

 

 

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. április 21-én Balatonbogláron ellenőrizték egy olyan kereszteződés forgalmát, ahol a közelmúltban több baleset is történt. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, elsőbbségi szabályokat figyelmen kívül hagyó autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek az ellenőrzés egy órás időtartama alatt összesen hét esetben kellett intézkedni az elsőbbségi szabályok megszegése, illetve záróvonal átlépése miatt – olvasható a jelentésben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

k.z.t./fotó: police.hu