Fuvarozók megható búcsúja Fülöp hercegtől

 

Gyászol a brit birodalom, 2021. április 9-én jobb létre szenderült a 99 esztendős Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje. A nemzet gyászában osztozva, taxisok két sorban felsorakoztak a Trafalgar térre a Buckingham-palotával szemben, majd néma, lassú felvonulással tisztelegtek az uralkodó család tagja előtt – számol be az eseményről a Daily Mail.

Különleges kapcsolat fűzte a királyi család nemrég elhunyt tagját a taxisokhoz, így a megemlékezés még szívfacsaróbb.

A brit Királyi Palota péntek kora délután jelentette be, hogy Fülöp herceg elhunyt. II. Erzsébet királynővel négy gyerekük, nyolc unokájuk és tíz dédunokájuk volt. A közlemény szerint Fülöp herceg péntek reggel hunyt el a windsori kastélyban. Temetése 2021. április 17-én lesz, brit idő szerint 15 órakor.

A 99 éves elöljáró halálhíre megrengette a brit társadalom minden rétegét. A londoni taxisok a herceg tiszteletére két sorban felálltak a Trafalgar térre, a Buckingham-palotával összekötő útra. Fülöp herceg, mikor még jobb erőben volt, gyakran bújt inkognitóba: az 1990-es években a szerencsések elcsíphették őt egy klasszikus fekete londoni taxi volánjánál, de általában észrevétlenül, feltűnés nélkül járta a várost.

A taxisok többsége feldíszítette munkaeszközét, a legtöbb autó gépháztetejére kifeszítették a brit lobogót – tudósít a Daily Mail.

Cash/fotó: Daily Mail