Különleges paripát tudhat az istállójában

A Ferrari mára már hagyományosnak számító gesztusa, hogy különleges futamgyőztes járműveit a sikert elérő pilótájának ajánlja fel. Ez történt most is. Charles Leclerc monacói versenyzőjének szállította házhoz a két évvel ezelőtt, két futamgyőzelmet hozó SF90-es modellt.
Leclerc a 2019-es szezonban rögtön két győzelemmel mutatkozott be a Ferrarinál, a Belga és a soron következő Olasz Nagydíjat is megnyerte. A monacói előtt utoljára Fernando Alonso tudott futamot nyerni a Ferrarival Monzában. Előtte Kimi Räikkönen illetve Michael Schumacher részesült e különleges elismerésben.
Leclerc pénteken az Instagramon jelezte, hogy valami különlegeset kapott a Scuderiától. A meglepetés nem volt más, mint a számára futamgyőzelmeket hozó SF90-es.
Az autószállítóban vörös lepellel letakart jármű, semmihez nem hasonlítható sziluettjét pillanthatta meg a versenyző. A gyors leleplezést követően a legújabb Ferrarit maga a „zsoké” kötötte be az istállóba.

Leclerc nem beszélt az ajándékról részletesen, így nem tudni, hogy a 2019-es autót motorral együtt vagy anélkül kapta meg. De végül is mindegy, hogy az 1,6-os V6-os hibrid benne van-e, mert úgyse viheti ki közúti forgalomba a 743 kilós kocsit. A versenyautó eszmei értéke számára a lényeg, ami felbecsülhetetlen. Bár az is elképzelhető, hogy távozásakor ő is áruba bocsátja szerzett relikviáit, akárcsak egykori csapattársa, Sebastian Vettel.
Cash/fotó: Instagram