Két keréken Heves megyében

 

Nem áprilisi tréfa, annak ellenére, hogy április elsejei a hír, miszerint tucatnyi kerékpárt és két robogót kapott a Heves Megyei Polgárőr Szövetség a megyei rendőr-főkapitányságtól az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) segítségével – olvasható a police.hu hírei között.

Itt a tavasz, a jó idő, még akkor is, ha erre a hétvégére ismét esős és hűvös időt jósolnak a meteorológusok. A 20 fok körüli időben már kerékpározni is kellemes, nem is szólva a motorozásról. Igaz ez még akkor is, ha az alábbi hír mégsem a jó időről, hanem kétkerekűek átadásáról szól. Vidéken, egy-egy bringa is segítséget jelenhet a helyváltoztatásban, arról nem is beszélve, hogy ezen járművek „kenyérgőzzel” haladnak és nem üzemanyaggal.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) – Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB) segítségével Balogh Tibor rendőr ezredes, a Heves megyei rendőrfőkapitány rendészeti-helyettese 2021. április 1-jén ünnepélyes keretek között Bodonyban adott át két robogót és 12 kerékpárt a Heves Megyei Polgárőr Szövetségnek. A járműveket megyei szövetség elnöke, Völgyi Ferenc vette át. Balogh Tibor rendőr ezredes megköszönte az elmúlt nehéz időszakban végzett áldozatos munkájukat.

Az együttműködés keretén belül átadott kétkerekűek a megyei polgárőrök mindennapjait segítik a jövőben – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu