Ünnepi nyitvatartás

 

A négy napból hármon zárva tartanak az üzletek, így ma és szombaton lehet felkészülni a Húsvétra, de mindenhol nagy tömegre kell számítani, az online élelmiszer megrendeléseket is csak ünnepek utánra vállalják a shopok..

Nem árt előre gondolkodnia annak, aki még nagybevásárlást tervez a húsvéti ünnep előtt, jövő keddig ugyanis már nem lesznek túl sokat nyitva az üzletek.

Az általános rend szerint ma még 19 óráig nyitva lesznek a boltok, azonban pénteken (április 2.), vasárnap (április 4.), és jövő hét hétfőn (április 5.) nagy részük bezár.

A négynapos ünnep alatt három napig zárva lesznek többek közt az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco, a Spar és az Interspar üzletei is.

Egyedül szombaton nyithatnak ki az ünnep alatt, akkor a megszokott időben, a 19 órás korlátozást szem előtt tartva várják vevőiket az üzletek

Emellett az a korlátozás is érvényben marad, amely szerint csak élelmiszerüzletek, benzinkutak, patikák, dohányboltok és drogériák lehetnek nyitva, a többi sem ma, sem szombaton nem árusíthat. Aki online szeretne bármilyen élelmiszerhez jutni, az sem jár sikerrel, ugyanis az internetes shopok is csak a Húsvét utánra vesznek fel megrendelést, akkorra vállalják a kiszállítást.

A jogszabály szerint nyitva maradhatnak az ünnep alatt is a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint üzemelő gyógyszertárak, a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

k.z.t./fotó: Facebook