41 intézkedés Kaposvár és környékén

 

Egyre többször veti be a rendőrség civil és járőrautóit a közlekedésbiztonsági akcióiban. A tapasztalat és a statisztika azt mutatja, jóval hatékonyabban lép fel a szabályszegőkkel szemben ez a kombó, mint a korábbi, hagyományos – adja hírül a police.hu.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. március 30-án Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan.

Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó, szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között az elsőbbségi szabályok be nem tartása, a tilos jelzésen áthaladás, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) miatt összesen 41 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést öt civil gépkocsival és három járőrautóval végezték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

 

k.z.t./fotó: police.hu