Kétüléses, 60 km-es sebességre képes, kb. 100 km hatótávú

Jól ismerjük a kínaiakat, bármit képesek lemásolni és legyártani. Úgy tűnik valakinek megtetszett a GM e-Hummere, mert íme, a piacon már elérhető. Akinek nincs 80 ezer dollárja az eredetire, az megvásárolhatja ezt 12 ezerért. Azért van különbség.

A belső teret tekintve jó munkát végeztek a tervezéskor a kínai másolók, nem egy gyermekjármű kinézetét kapta a két fő szállítására képes Hummer. A kínai elektromos Hummert egy 7,5 kW-os elektromos motor hajtja meg, melynek a végsebessége akár a 60 km/h-t is elérheti, mellyel akár egyetlen feltöltéssel 80-120 kilométert is meg tudunk tenni.

A modellnek több variációja is van, amikből rendelni lehet: keménytetős, puhatetős, vagy éppen egy nyílt tetős limuzin verzió áll a nagyérdemű rendelkezésére. További extrát is kérhetünk még a koppintott Hummerbe, mint például a CD lejátszó, légkondicionáló, vagy éppen ülésfűtés.

A jármű ára 12 ezer dollár, ami forintba átszámítva 3,6 és 4 millió forint körül alakul – hívja fel figyelmünket az e-cars.hu az oldalán.

Ha végig gondoljuk a specifikációkat az ár tekintetében, akár egy luxus golfkocsi is lehetne. Amivel mégis többet tud, (fűthető ülések, hatótáv és végsebesség) de az igazi elektromos autóknál azért jóval kevesebbet. Mondhatnánk, hogy hatótávolság tekintetében már felveszi a versenyt a Peugeot iOn-nal vagy a Citroen C-Zeroval, de az egyik tényező, ami megfosztja az elektromos autó kategóriától ezt a Hummer-másolatot, az a végsebessége.

Ugyanakkor senki sem gondolhatja komolyan, hogy ez egy mindennapos használatú második családi autóként jöhet számításba. Egy tökéletes eszköz lehet például a vízpartra, míg a nyaralóból legurulunk a strandra és vissza. Vagy a telekre.

Cash/fotó: e-cars.hu