Bahreinben debütál az Aston Martin biztonsági autója

A Formula-1 idei évada számos változást hozott. Ezek egy része nem meglepő, de az, hogy 25 év után az Aston Martin is hadrendbe állíthat biztonsági és orvosi autót, az azért mégsem megszokott. Az első Bahreini Nagydíjon a méregzöld újonc biztosít, ám a volánnál továbbra is a veteránnak számító Bernd Mayländer ül majd.

Az előttünk álló idény során a két gyártó felváltva látja majd el a feladatokat, 25 év után ez lesz az első szezon az F1-ben, hogy különböző márka autóit láthatjuk majd biztonsági-, illetve orvosi autóként.

Az újonc Aston Martin a Vantage típusú sportautó átalakított változatával képviselteti majd Safety Carként, míg az orvosi autó a DBX nevű modell lesz. Mindkét autó az Aston Martin jól megszokott zöld színében pompázik majd.

A Mercedes-AMG 1996 óta szállít biztonsági és orvosi autókat a Forma-1-nek, ezt a feladatot pedig a továbbiakban is ellátják majd. A német gyártó biztonsági autója a Mercedes-AMG GT R, míg orvosi a C 63 S Estate lesz.

A Mercedes biztonsági autói egyébként nem a jól megszokott ezüst, hanem piros színben tündökölnek majd. A piros színű biztonsági autó nem példa nélküli az F1-ben: tavaly, a Ferrari 1000. versenyén, a Toszkán Nagydíjon is vörösbe borult a Mercedes.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon az Aston Martin autói lesznek szolgálatban, míg a szezon második versenyhétvégéjén, Imolában a Mercedes járművei lesznek jelen.

Mindkét gyártó biztonsági autóját Bernd Mayländer vezeti majd, míg az orvosi irányításáért Alan van der Merwe lesz felelős.

A zöld illetve piros biztonsági autók futamonként felváltva lesznek szolgálatban, ezzel is színesítve a cirkuszi porondot. A 2021 első Bahreini Nagydíj futamának pole pozíciójából a holland Max Verstappen indulhat a Red Bull színeiben, míg a második helyről a brit Lewis Hamilton, a második sor harmadik helyéről pedig a másik Mercedesszel a finn Valtteri Bottas startolhat.

Cash/fotó: F1.com