Személyi sérülés nem történt

Pillanatnyi rosszullétre hivatkozott az autóbuszsofőr, aki vasárnapra virradó éjszaka a 931-es menetrendszerinti járttal a Budapest VIII. kerületi Rákóczi úton haladt, amikor a Puskin és Szentkirályi utca közötti szakaszon felhajtott a járdára és fának ütközött. 

A menetrend szerint közlekedő MERCEDES Citaro O 530 autóbusz – 931-es éjszakai járat – a Rákóczi úton haladt, amikor a Puskin utca és a Szentkirályi utca közötti szakaszán felhajtott az út menti járdára, nekiment az útszéli korlátoknak, tábláknak, majd kidöntött egy fát, ami az autóbusz alá szorult

Helyszíni információk szerint a sofőr hirtelen rosszullétre hivatkozott. Személyi sérülés nem történt, nem voltak a buszon utasok.

A mentési munkálatokat nehezítette, hogy a daru hevedere nem bírta elmozdítani pozíciójából az autóbuszt, így a katasztrófavédelem munkatársai feldarabolták és a kidöntötték fát, szétvágták a korlátokat annak érdekében, hogy a buszt vissza tudják helyezni az úttestre.

A műszaki mentést a fővárosi tűzoltók, valamint Budapesti Közlekedés Vállalat Zavarelhárító Szolgálata végezték – olvasható a baleset-info.hu oldalán.

Forrás: baleset-info