Hetvenéves garázda

 A Nyíregyházi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat egy taxisofőr ellen, aki a nyíregyházi kórház előtt azért bántalmazott egy férfit, mert az nem őt választotta az utazáshoz.

A vádirat szerint: a 70 éves taxis 2020 augusztus egyik reggelén Nyíregyházán, a Jósa András Oktató Kórház főbejárata előtt, a taxiállomáson, az első helyen parkolt, utasra várakozott. Egy középkorú férfi, aki a Toldi utcára szeretett volna eljutni, utazásához azonban nem a vádlottat választotta, indoklása szerint azért, mert az illető nem tartozott egyik taxitársasághoz sem. A mögötte álló taxishoz ment oda, őt kérte meg, hogy fuvarozza el.

A kép illusztráció

Ezen a vádlott felháborodott, dudálni kezdett, jelezvén, hogy ő következik, majd a két férfi között szóváltás alakult ki.

A taxis a gépjárműből kiszállva a sértetthez lépett, és két kézzel mellkason lökte, amitől a férfi az egyensúlyát elvesztette, és elesett. Könyökén, csuklóján és csípőjén könnyű, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

Az utas végül látleletet vetetett és feljelentette a felindult taxist, aki ellen a büntetőeljárást lefolytatták. A lökdösődő sofőrrel szemben az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – tudtuk meg Borsodi-Bus Emese, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

k.z.t./fotó: Facebook