Ha karaokézol, ingyen utazol

 

A legutóbbi Szilveszter igen szerényre és csendesre sikeredett a világjárvány miatt, ám akadnak tőlünk keletebbre élők, akiknek nincs szükség ünnepre, hogy jól érezzék magukat. A diszpécsertől már karaoké-technikával szerelt autót is kérhetnek, s ha szerencséjük van, olyan jármű gurul a címre, amiben ha az utas énekel, ingyen utazhat.

Nincs új a nap alatt vagy talán mégis? Elsőre meglephet bennünket, konzervatív európaiakat, hogy a keleti, visszafogott, olykor meditatív népcsoportok, mennyire fel tudnak oldódni és önfeledten vidámak. Azt pedig tényleg nem gondoltam volna, hogy egy taxisofőr influenszerként, saját YouTube-csatornájából tartja fenn magát és családját!

Az 57 esztendős Tu Ching Liang 27 éve taxizik. Tíz éve kezdte összekötni munkáját a zenével. Anno csak kedvezményt adott azoknak az utasoknak, akik felismerték az autóban hallott zenét. Később rájött, ha profi hangtechnikát és kamerát szerel a gépkocsi utasterébe, szolgáltatásával keresettebbé válik a piacon. Mind többen kérték őt a bulifuvarokhoz, mígnem saját csatornát indítva a közösségi megosztó portálon, annyi bevételre tett szert, hogy aki utasként vállalta a nyilvános szereplést, nem kellett viteldíjat fizetnie. Sajátos influenszerként vált egyre népszerűbbé, akinek a videóit több milliónyian nézték meg és követik jelenleg is.

Bár európai szemmel nagyon furcsa lehet egy karaoke-taxi, Tajvanon teljesen hétköznapi dolognak számít. A taxirendelő-appokban simán lehet karaoke-autót kérni.

Tu Ching Liang azt mondja: az emberek néha egy kicsit szégyenlősek, de a karaoke-taxiban megedzhetik a bátorságukat, és ki tudja, lehet, hogy az egyik utasa lesz a következő szupersztár – derül ki a hírügynökségi jelentésből.

 

Cash/fotó:YouTube