Milliókat vett át nagyszülőktől a csaló trió

A csaló trió idős nagyszülőkre specializálódott, akiket azzal az áltörténettel hívtak fel, hogy unokájuk balesetet okozott és kórházba került, ám a rendőrségi feljelentést elkerülheti, ezzel együtt a súlyos büntetést, ha a kárt megtéríti. Három hónap alatt 38 szépkorút csaptak be, ám ahol „csak” millió alatti összeget tudtak összeszedni a jóhiszemű rokonok, oda már el sem mentek. A pénzbegyűjtő futár egyébként főállásban taxizott.

Napjainkban egyre többet hallani azokról a csalókról, akik idős embereket hívnak fel azzal a történettel, miszerint az unokájuk balesetet okozott, ahol súlyos anyagi kár keletkezett. Nem egyszer a magát rokonként feltüntető személy – a legenda szerint – maga is kórházba került, ám a rendőrségi eljárás elkerülése végett barátját, egy taxist küld el a pénzért.

A nyomozás felderítette: 2018. augusztus és szeptember hónapban a csaló trió hölgy tagja, a 37 esztendős D. Henrietta, naponta minimum 150 telefonszámot tárcsázott, sértettekre vadászva.

Összesen 38 idős embert vertek át, ám ahol millió alatti összeget tudtak összeszedni a nagyszülők, oda már el sem mentek.

D. Henrietta telefonált, a 39 éves B. Gyula adta le a címeket a 32 éves M. Róbertnek, aki egyébként főállású taxisként vállalta a futár szerepét.

A büntetőeljárást a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya lezárta és vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek, ahol 3 rendbeli csalás, 35 rendbeli csalás kísérlete miatt kell felelniük a vádlottaknak.

A hatályos Büntető Törvénykönyv alapján, aki csalás minősített esetét követi el, az egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

                                                                             k.z.t.