Az elektromos járművek térnyerése napjainkban nem csupán környezetvédelmi szempontból fontos, hanem a gazdaságosság és a kényelem szempontjából is. Az új MG5 COMFORT kombi kiemelkedik a mezőnyből, és ideális választás lehet a taxisok számára. A jármű nemcsak környezetbarát, de tágas belső tere, megbízhatósága és alacsony ára miatt is magasra teszi a lécet az elektromos autózás terén.

 

 

 

 

Tágas Belső tér és Kényelmes Ülések

Az MG5 COMFORT belső tere azonnal lenyűgözővé válik az utasok és a taxisok számára. A hosszú és tágas utastér lehetővé teszi, hogy akár négy utas is kényelmesen elférjen, anélkül, hogy zsúfoltság érzését keltené. Az első ülésen ülő utas hatalmas teret érezhet, a hátsó üléseken pedig magas, hosszú lábú utasok is könnyedén elférnek, ráadásul akár hárman is hátul, bármilyen nyomorgás nélkül. A ülések nagyon puhák és kényelmesek.

Csomagtér Kapacitás

Az MG5 COMFORT kiválóan alkalmas a taxiüzletre nemcsak a tágas utastér miatt, hanem a nagy csomagtér miatt is. A csomagtér mérete közel 500 liter, ami lehetővé teszi akár nagyobb dobozok, három nagyobb bőrönd vagy négy közepes bőrönd elhelyezését. Minden taxis és utas igényét kielégíti, mivel képesek minden csomagot könnyedén eltenni az utasok mellett, akik emellett is kényelmesen elférnek. A lehajtható ülésekkel együtt a csomagtartó tér több mint 1350 literes térfogatú is lehet, ami tovább növeli az autó erényeit.

 

MG5

Üzemanyag-Hatékonyság és Töltés

Az elektromos meghajtás nemcsak a környezetet kíméli, hanem a taxisok pénztárcáját is, ami nem elhanyagolható tényező. Az MG5 COMFORT alacsony fenntartási költségekkel és gyors töltési lehetőséggel rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása a standard 50.3 kWh kocsi esetében 320 km (WLTP szabvány szerint), a Long Range 61.1 kWh kocsi esetében pedig 400 km. 0-100 km/h-ra mindössze 8.5 másodperc alatt képes, ami bár a mindennapi taxi használat szempontjából nem feltétlenül lényeges, mégis figyelemre méltó. A jármű három különböző módban operál: sport, comfort és eco, amelyek a gyorsulást és a sebességet szabályozzák. Az eco módban a kocsi egyenletesen, hihetetlenül lágyan gyorsul, ideális a nyugodt vezetést értékelőknek. Sport módban az autó fogyasztása szignifikánsan megnövekedik, de még mindig képes akár 250-300 km-t megtenni. A comfort mód egy kiegyensúlyozott átmenetet biztosít a két előző mód között.

 

Biztonság és Funkciók

Az MG5 COMFORT felszereltsége tovább növeli a biztonságot és a kényelmet. Az indításgátló, riasztó, menetstabilizáló, vészfékasszisztens, lejtmenet-vezérlő, visszagurulásgátló, gyerekzár és légzsákok mind olyan funkciók, amelyek a taxisok számára fontosak a mindennapi munkájuk során. Továbbá az autó hatalmas LED fényei segítik a taxisokat az út megfelelő láthatóságában.

 

Kényelmi Faktorok

Az MG5 COMFORT kényelmi szempontból sem hagy kívánnivalót maga után. A klimatizálás elhelyezése optimális az utasok és a taxisok számára, és használata rendkívül egyszerű. A központi panel, amely a műszerfal közepén található, 7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, valamint alapvető és fontos funkciókat kezel, mint a rádió, bluetooth, autó beállítások és navigáció. A navigáció könnyen használható és friss verzióval van felszerelve. A bluetooth szinte észrevehetetlen sebességgel tud csatlakozni, váltani számok között, telefon beszélgetést indítani, és a hangszórók kiváló minőséget nyújtanak.

 

Töltés és Infrastruktúra

Az MG5 COMFORT kiválóan illeszkedik a taxisok igényeihez. A DC gyorstöltővel az autó mindössze 40-50 perc alatt 0%-ról 80%-ra tölthető. Ez a funkció kifejezetten előnyös azoknak a taxisoknak, akik intenzíven használják az autót, akár vidéken is. Általánosságban kimondható, hogy az autó a sport módban egy töltéssel megtehető 250-300 km úttal a taxisok napi igényeit teljesíti, így elég akár este hálózatról tölteni.

 

Taxizás Gyakorlati Szempontból

Taxióra szempontjából a MG5 COMFORT minden szükséges kiegészítőhöz és elrendezéshez megfelelő teret és lehetőségeket kínál. Az autó könnyen alkalmazkodik akár a legkisebb Ecometer órák elhelyezéséhez is, és a pénztárgép valamint a telefon is egyszerűen elhelyezhető az autóban.

MG5

 

Az MG5 COMFORT elektromos kombi még a taxisok a taxisok számára is remek választásnak bizonyul. Minden aspektusában megfelel az elvárásoknak, és olyan kényelmes vezetést kínál, amely mára alapvető szempont egy munkaautó kiválasztásában. Az ár-érték aránya pedig felveti a kérdést, hogy ez nem lehet-e átverés, pedig minden, amit eddig megosztottunk, valós és hihetetlenül vonzó. Az MG5 COMFORT egy olyan elektromos autó, amely nem csak a jelenben, de a jövőben is jó választás lehet a taxisok számára. Jövőre újra érkezhet az állami támogatás új elektromos autók beszerzésére, ahogyan azt megírtuk ezen cikkünkben.

A rendelkezésünkre bocsátott MG5 tesztautót az MG Motornak ezúton is köszönjük.

 

DD