A szériaközeli Audi Q6 e-tron csupán a kezdet a négykarikás márka történetének legnagyobb modelloffenzívájában, amelynek keretében több mint húsz új modellt mutat be 2025-ig – köztük több mint tíz elektromos autóval. A jövőbeni Q6 e-tron sorozat elsőként hozza el az elektromos mobilitást a vállalat ingolstadti székhelyére, az Audi saját akkumulátor-összeszerelése pedig ismét csak az elektromos mobilitás iránti elkötelezettségét jelzi.

 

Kanyarok és szűk fordulók a dermesztő hidegben – szigorú biztonsági előírások mellett fogta vallatóra az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát Európa távoli északi tájain. A jövőbeli modellsorozat elsőként épül az új Prémium elektromos platform (Premium Platform Electric; PPE) műszaki alapjaira. 800 voltos elektromos rendszerével, nagyteljesítményű és gazdaságos elektromos motorjaival, innovatív akkumulátor- és töltésmenedzsment-rendszerével, valamint új fejlesztésű elektronikai architektúrájával a szériaközeli Q6 e-tron prototípus újabb nagy lépés az Audi-modellpaletta villamosításának és digitalizálásának útján.

Az SUV és Sportback karosszériaváltozatban megjelenő, jövőbeni Q6 e-tron sorozat a hosszú távon fenntartható gyártás és a vállalat elektromos jövőjének megtestesítője. Az Audi egyre nagyobb ütemben fejlődik és válik a hálózatba kapcsolt és tisztán elektromos prémiummobilitás vezető szolgáltatójává, mégpedig stabil gazdasági alapokon: az Audi Csoport rekorderedménnyel zárta a 2022-es üzleti évet.

Vorsprung 2030 stratégiánkkal a többszörös válság idején is megfelelő válaszokat adhatunk” – emelte ki Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. „Célzottan a hosszú távú fenntarthatóság jegyében alakítjuk át az Audit, miközben következetesen folytatjuk termékeink digitalizálását és villamosítását.”

Forrás/kép: Porsche Hungaria