Az átmeneti időszakra vonatkozó javaslatok a BKK-tól

 

Tisztelt Címzettek!

 

A mai napon megjelent a Fővárosi Közlönyben a személytaxi-szolgáltatás tarifájának emeléséről szóló 4/2023. (VII.7.) Főv. Kgy. rendelet. Mellékelve.

A Budapest Közút illetékes vezetőjével egyeztetve a Taxirendelet tarifaemelésre vonatkozó módosító rendelkezésének 2023. március 6. napján történő hatálybalépéséig történő átmeneti időszakra az alábbiakat javasoljuk:

Taxaméterek átállítása:

Javasoljuk a 2023. március 6. napjától hatályos hatósági árnak minősülő budapesti tarifát a taxaméterek első tarifahelyére beállítani azzal, hogy a jelenlegi, 2023. március 5.-én 24. óráig hatályos tarifa a taxaméterek bármely tarifahelyére beállítható

(természetesen 2023. március 5.-én 24. óráig csak a jelenleg hatályos tarifa használható Budapesten).

 

Matricák:

Mind a belső, mind a külső matricák beszerezhetők és cserélhetők önállóan is azzal, hogy – elkerülendő az utasok megtévesztését – a 2023. március 6-tól hatályos tarifákat javasoljuk egy

„2023. március 6-tól hatályos”

feliratú keresztszalaggal ideiglenesen átragasztani. Célszerű, ha a műszerfali tarifatáblát csak az új tarifa hatálybalépését követően 2023. március 6-án cserélik le.

A Budapest Közút intézkedett a belső matricák megrendeléséről, amint a matricák leszállításra kerülnek, erről a Budapest Közút értesítést küld, és aki még igényt tart a belső matricacsomagokra, azok számára kiosztja.

Az átmeneti időszakban, 2023. március 6. napjáig a járműminősítés során a Budapest Közút munkatársai, az ellenőrzésnél a BKK munkatársai méltányosan fognak eljárni.

 

Kérem, hogy ezt a tájékoztatást továbbítsák a személytaxi-szolgáltató vállalkozások felé.

 

Üdvözlettel:

Rásó Hajnalka

taxiszolgáltatás-felügyelet vezető

Taxiszolgáltatás-felügyelet

BKK Budapesti Közlekedési Központ

Zártkörűen Működő Részvénytársaság