Most Tatabánya külső részén dolgoztunk, s csak érdekességként említem, hogy a helyi vízmű cég felkészült a csőcserére. Az idő hűvös, nyirkos volt, de megoldottuk a mentesítést, robbanószert nem találtunk.
Aztán főztem. Első egy laza, minden mentes zöldségleves volt. Répa, gyökér, karfiol, borsó, krumpli , fűszerek, kis piros paprika, só, bors , némi lestyán, koriander és kész is van, üde ízek és ez tényleg nem hizlal.
Aztán valami húsosat is, s lett bakonyi sertéstokány spagettivel.
Ez is megy elég gyorsan, négy főre elég fél kiló sertéshús felcsíkozva.
Zsírra a hagymát, apró kolozsvárit, pirítjuk, némi zöld paprika, egy paradicsom, s reá a húst. Ezt kevés lével jól lepirítjuk, fűszerezzük ízlés szerint, de alap a só, bors, piros paprika, fokhagyma.
Ha puhul, hozzáadjuk a gombát, amennyit szeretnénk, s tovább pároljuk. Ha nem elég a leve, kis vizet adunk hozzá.
Végén egy nagy pohár tejfölbe egy kanál lisztet keverünk. s ezzel behabarjuk a húst, szaftot beállítjuk. Kifőzött spagettivel kínáljuk.
Kész is egy gyors ebéd, jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas