A szokásos hozzáállás a konyhában, főzzünk örömmel, gyorsan, egyszerűen, finomat. Most két tétel adódott, csülök és paprikás krumpli.

 

Egy darab füstölt csülök ment a kuktába, egy hagymával, babérlevéllel.

Főztem egy órát, kivettem, daraboltam, tálaltam. Kapott mellé tormát, savanyú káposztát, lila hagymát, és friss, ropogós serclit is.

Meg egy jó pohár idei rozét.

Csülök, gusztusosan tálalva, rozéval

Másik fogás, egyszerű paprikás krumpli.

Ezt sem lehet elrontani, az alap hagymás, paprikás lére vetjük a burgonyát, majdan tíz perc múlva a darabolt virslit és csípős debrecenit is. Így is főzzük jó szaftosan még vagy tíz percet, s majdan lehet ezt is tálalni, ízlés szerinti savanyúsággal.

Ha sokat főztünk, a maradékot összeházasítjuk némi kifőzött fodros tésztával, s máris van egy krumplis tésztánk is.

A paprikás krumpli egyszerűen elkészíthető

Nosza, matassunk a konyhában, jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22, a fakanalas