Ritkán látott kisvonat különlegességek a Vasúttörténeti Parkban

 

Idén szeptember 24-25-én a Vasúttörténeti Park ismét otthont ad a Kerti Vasutak Találkozójának, amely tavalyi jubileuma után 16. alkalommal kerül megrendezésre. Ez alkalommal a hazai kerti vasút-építők különleges szerelvényeire kerül a hangsúly, de természetesen külföldi kiállítók modelljei is szép számmal képviselik alkotóikat.

 

A Vasúttörténeti Park idén is megszervezi azt a tematikus bemutatót, melynek alkalmával ameddig a szem ellát, a megszokott vasúti járműveknél kisebb, ám annál különlegesebb mozdonyokat és vasúti kocsikat vonultat fel. Szeptember utolsó hétvégéjén, 24-25-én nem csupán nézelődni érdemes az egyik legnépszerűbb éves eseményen, a Kerti Vasutak Találkozóján, hanem kipróbálni is azokat, hiszen a közel 1 km hosszú pályán, tóval és alagúttal tarkított úton bárki részese lehet utasként is az egyedülálló élménynek.

Az idei találkozón a magyar kerti vasút-építők szerkezetei kapják a főszerepet, de ahogy ez már hagyomány, az esemény nemzetközi jellegét erősítik osztrák, szlovén és horvát kiállítók is. A Park kedvenc interaktív programjai két megálló között ugyancsak gondoskodnak a szórakozásról: aki még nem próbálta a kézi hajtányt, vagy nem utazott lóvasúttal, Csajka sínautóval vagy 1026-os gőzmozdonyon, idén is lesz lehetősége tenni egy próbát.

Ha pedig további vonatkülönlegességekre kíváncsi, az Orient csarnokban számos modul asztal kap helyet, melyeken a legkülönlegesebb modellvasúti járművek sorakoznak majd. Többek között egy Magyarországon egyedülálló modulrendszerű terepasztalon, kétvágányú vasútvonalon 4-6 vonat közlekedését láthatják egyszerre, melyek között amerikai, német, osztrák és svájci járművek modelljei szelik a síneket.

Esemény dátuma: 2022. szeptember 24-25.

Nyitvatartás: 10:00 – 18:00

Üzemelő interaktív programjaink ezen a napon:

✅ Kerti vasutazás

✅ Utazás gőzmozdonyon

✅ Utazás Csajka sínautóval

✅ Vasútmodell vezetés

✅ Kézihajtányozás

A XVI. Kerti Vasutak Találkozója igazán remek alkalom számunkra, hogy a vasútmodell-különlegességek bemutatását összekössük látogatóink számára szórakoztató programokkal, így a hagyományőrzést örömmel ötvözzük a kiemelkedő szerkezeteket bemutató kiállítással. A fesztivál hétvégéje ismét élményekkel teli, valódi családi programként valósul majd meg.” – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

Forrás/képek: Vasúttörténeti Park